Tut tut!

Ja, som kanske inte många vet så har jag hållt på med körkortet ganska intensivt i ca 4-5 veckors tid tillbaka.
Jag valde att inte skriva ut när jag hade förarprovet för dp skulle så många skriva lycka till osv och alla ska ha förhoppningar att jag skulle klara det. Visst det r inget ont i det alls, men det blir press på mig eftersom "alla" skulle veta när jag skulle skriva och köra upp. 

Så för att slippa allt sånt så valde jag att berätta det enbart för några få personer. Dom som behövde veta berättade jag det för. 

Så för 2 veckor sedan gjorde jag teoriprovet och klarade det galant! Snacka om att det var svårt att hålla masken när man givk förbi alla och skulle gå och hämta ut beviset.. hoho va jag fick anstränga mig för att inte mungiporna skulle åka upp allt för mkt. Men det brast ganska snabbt när "läraren" tittade på provet och sa Grattis!
Så efter det svävade jag på rosa moln kan jag lova. Nu var det bara uppkörningen kvar.

Körde en lektion i måndags och den gick käpprätt åt h-vete. men tänkte inte så mkt på det utan sparade energin inför  gårddagens lektioner. Föra lektionen gick verkligen också käpprätt åt H-vete och jag kände verkligen för att avboka uppkörningen.
Men som tur var hade jag en till lektion på eftermiddagen med Mats och då flöt ju allt på som det brukar, KLOCKRENT. Mats är så in i helvete bra körlärare! Alltid lugn och metodisk.

När vi kom tillbaka till körskolan så kändes det som att ett berg lyfts från mina axlar och självförtroendet var på plats igen. "Kanske kommer jag att klara uppkörningen nu ändå".
Fick några vänliga uppmuntrande ord av Mats, ett som var så himla klockrent. Han vet ju att jag håller på med trav så han sa:

"Hade du vart en häst hade jag garanterat  satt pengar på dig! Du förtjänar ett körkort"



Idag hade jag uppkörning, och var grymt nervös och förväntansfull när jag vaknade. Att jag vaknade kl 05:00 gjorde ju inte saken bättre.
Kl 07:45 gav jag upp att sitta och häcka här hemma och cyklade ner till Pylonen. Jag vare ganska tidig så jag fick vänta ett slag men det var skönt ändå.
Sen kommer plötsligt en bil och jag tänker inte så mkt på det, sen kliver det ur en lång gammal gubbe med ett sånt där block i handen. "Andas paula andas" gick på repeat i huvudet men det var tydligen fel gubbe.

När jag kollade på bilen så såg jag att det var den som jag skulle köra upp med så jag passade på att " checka in den" lite.

Efter en stund kommer det en lite yngre kille ut och tittar på mig och säger "; Jaha, ska du ut och köra lite bil?"
Jo då var det ju såklart dags då.
JÄTTE trevlig inspektör som visade allt innan jag hoppade in. Ställde iordning stol, ratt och speglar. Sen fick jag göra en innre säkerhetskontroll där jag kollade att fot-och parkeringsbroms fungerade samt signalen.

Efter det så åkte vi iväg, då var jag inte spec nervös då han var trevlig och vi snackade i stort sett hela tiden. Det visade sig att hästar var en av hans intressen så de blev en hel del hästsnack, till och med så mycket att han glömde av att ge min anvisning i en korsning haha.

Men lektionen var snabbt över, fick köra inne i stan, i backa-"rondellen" och ut till amsberg i den byn och sen tillbaka till stan. Dom 45 minutrarna man kör kändes som 10! OOch vips så bad han mig köra till Pylonen igen. 
DÅ kom nervositeten tillbaka!!! Nu var det knappt 5 min kvar innan jag skulle få veta om jag har körkort eller om jag kuggade.

Parkerade vid Pylonen och tänkte shit shit shit shit.....

Han gav mig beröm för min körning och sa att jag hade jätte bra koll på allt som hände runt omkring och att min körning var mycket mjuk och bra. Bra planering och sånt.
Sen säger han "men.." Snacka om att hjärtat stanna då!!

"Men... då ska du vet att din körning är Godkänd". Stacks inspektören som jag skrek i örat "VA????!!"
Han skratta lite och visade protokollet för mig. Allt det jag hade gjort blev jag godkänd på, inte en enda provinnehåll var icke godkänd".

Då var det bara att kliva ur bilen och tacka så mycket.


Så ja, gott folk. Nu får jag tydligen köra bil ensam! WOHO!!!!

Så skönt att ha körkortet inna vintern :) SÅÅÅ Skönt att jag klara allt på första försöket! WOHO!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0